Beste loopsters/lopers,

De eerste nieuwsbrief van dit jaar, met een overzicht van aktiviteiten die wij voor komende maanden gepland hebben:

21 JANUARI 2007 - START VAN DE DUURLOPEN
We gaan weer van start met de gezamenlijke duurlopen. De aanvang is steeds om 10:00 uur op zondagochtend vanaf a.v. Scheldesport in Terneuzen, maar let op: er is gn omkleed en douchegelegenheid. De route is afhankelijk van de deelnemers en weersomstandigheden, maar in principe langs de dijk heen en terug richting Zeedorp, omdat dan de route makkelijk in te korten is. Dit is het schema:

zondag 21 januari  1e duurloop, maximaal 2h
zondag 28 januari  2e duurloop, maximaal 2h15m
zondag 11 februari 3e duurloop, maximaal 2h30m
zondag 25 februari 4e duurloop, maximaal 2h45m
zondag 4 maart     5e duurloop, maximaal 3h
zondag 1 april     6e duurloop, maximaal 3h

Deelname is open voor iedereen en het tempo is laag. Je kunt ook meelopen als je niet voor een marathon traint, en als je eerder wil omkeren (als je bv maar 5 of 10 km wil lopen) is dat geen enkel probleem en ben je natuurlijk ook van harte welkom!

27 JANUARI 2007 - 1E TRIMLOOP
Op zaterdag 27 januari organiseren wij onze eerste trimloop van dit jaar. De afstanden waaruit je kan kiezen zijn 5.2, 10.4 of 15.6 km. Er is ook een 1200 m loop voor de jeugd. De start is om 15:00 uur bij het Dow PV Gebouw in Terneuzen (de jeugd start om 14:45). Inschrijving kan tot 5 minuten voor de start. Iedere loper doet na afloop automatisch mee met een verloting met mooie prijzen! Heren kunnen omkleden en douchen in Sporthal de 'de Vliegende Vaart', dames kunnen omkleden en douchen in het Dow PV Gebouw.

15 APRIL 2007 - MET DE BUS NAAR ROTTERDAM
Inschrijven voor de bus naar Rotterdam kan op onze website: http://www.joggingclubdow.nl/, maar let op: de eerste bus is bijna vol. We overwegen om een tweede bus te gaan inzetten om niemand te hoeven teleurstellen. Op onze website zul je het laatste nieuws hierover kunnen volgen. Op donderdag 29 maart wordt de definitieve lijst van deelnemers vastgesteld. De bus vertrekt om 6:30 uur bij Dow en stopt in Terneuzen, Axel, Kapellebrug, en indien nodig in Antwerpen. Vertrek vanuit Rotterdam terug naar Terneuzen is om 17:00 uur stipt. Voor de supporters: de winkels in het centrum van Rotterdam zijn geopend !

17 MAART 2007 - MET DE BUS NAAR DE CITY-PIER-CITY LOOP (DEN HAAG)
Inschrijven voor deze busreis kan op onze website. De CPC is een halve Marathon, waar je ook kunt kiezen voor de 10 km, en vindt plaats op de zaterdag 4 weken vr de Marathon van Rotterdam. De Start/Finish is in Den Haag, om 14:30 uur. De bus vertrekt om 9:30 uur bij Dow en stopt in Terneuzen, Axel, Kapellebrug en (indien nodig) in Antwerpen. De kosten zijn: 13,50 euro per persoon, (7,50 euro voor leden). Voor meer informatie en on-line inschrijven: http://www.fortiscpcloop.nl

SPORTMASSAGE
Josa van der Vliet is sportmasseuse in Terneuzen en geeft korting aan leden van de Jogging club Dow: een massagebehandeling kost 17,00 per half uur (de normale prijs is 20,00), een behandeling APS therapie is 6,00 per behandeling, behandeling met kinesio- of gewone sporttape is ook mogelijk, de prijs is dan afhankelijk van het te tapen lichaamsdeel. Adres: Rijnstraat 27, Terneuzen. Voor meer informatie of afspraken: 06-54266616.

SPORTARTSEN IN TERNEUZEN
Sinds kort zijn er in het ZorgSaam Ziekenhuis van Terneuzen twee sportartsen aktief: Robert Rozenberg en Stephan Praet. In geval van klachten en vragen op het gebied van beweging en inspanning kunnen zij helpen om de juiste sport te adviseren, trainingsschema's op maat aan te bieden en blessures te voorkomen. Er is ook een sportschoenen-spreekuur in samenwerking met een sportpodoloog, en voor serieuze sporters is er de mogelijkheid om je omslagpunt en maximale zuurstofopname nauwkeurig te laten meten. Ze zijn er ook voor mensen die niet sporten, vanwege rug-, knie- of schouderklachten, en voor wie een orthopeed niets kan doen. Voor meer informatie kun je hen mailen:  mailto:sportgeneeskunde@prosano.nl of bellen: 0115-688267.