Beste leden,

Hierbij weer een overzicht van het nieuws uit de club en onze komende aktiviteiten:

SCHEMA VOOR BEGINNERS
Er is de afgelopen maanden een aantal malen gevraagd naar het schema dat gevolgd is voor de H2O-loop vorig jaar. Dit schema voor beginnende lopers heeft een vaste plek op onze website gekregen: http://www.joggingclubdow.nl/start/schema.htm

LOOPKAART
Wij bieden onze leden met ingang van dit seizoen een korting op het inschrijfgeld van meegelopen evenementen, De bedoeling hiervan is dat we het aktief meelopen bij evenementen op deze manier nog verder willen stimuleren. Over een paar dagen zal bij ieder lid de loopkaart in de bus vallen, samen met een uitleg en de spelregels. Op deze kaart vullen de leden in waar en wanneer is meegelopen, en voor deze meegelopen trimlopen ontvangt men dan aan het eind van het jaar een gedeeltelijke restitutie van het inschriijfgeld. We reserveren hiervoor elk jaar een vast bedrag.

23 MAART 2008 - LAATSTE DUURLOOP
De laatste duurloop is over 2 weken (het doel is 3 uur). We verzamelen om 10:00 uur bij a.v. Scheldesport in Terneuzen (aan de Zuiderparklaan), maar let op: er is gn omkleed en douchegelegenheid. De route is bij normale weersomstandigheden langs de zeedijk, en anders ter invulling van de lopers. Deelname is gratis en open voor iedereen en het tempo is heel laag. Je kunt uiteraard ook meelopen als je net voor een marathon traint, en als je eerder wil omkeren (als je bv maar 5 of 10 km wil lopen) is dat geen enkel probleem en ben je ook van harte welkom !!

12 APRIL 2008 - 25 km SCHELDELOOP
Voor diegene die niet in Rotterdam meelopen en toch een lange afstand willen lopen hebben we nog de 25 km Scheldeloop. Dit organiseren we samen met av Scheldesport. Hier kun je uiteraard ook weer kiezen voor de kortere afstanden: 6 km of 12 km. Voor de jeugd is er een zeemijl (1853 meter). De start is om 14:00 uur bij zwemparadijs "Scheldorado" te Terneuzen (de jeugd start om 13:45 uur) en inschrijven kan tot 5 minuten voor de start. Het parcours is geheel verkeersvrij, over de zeedijk (buitendijks). Ook hier is er na afloop is er een verloting van mooie prijzen op basis van je startnummer. Deelnemers mogen op vertoon van het startnummer na afloop gratis afkoelen (zwemmen) in het zwemparadijs "Scheldorado".

13 APRIL 2008 - MET DE BUS NAAR ROTTERDAM
De bus is alweer bijna vol (maximaal 48 personen). Op onze website kun je stand van het aantal inschrijvingen volgen. De bus vertrekt om 6:30 uur bij Dow en stopt in Terneuzen, Axel en Kapellebrug. Vertrek vanuit Rotterdam terug naar Terneuzen is om 17:00 uur stipt. Voor de supporters: de winkels in het centrum van Rotterdam zijn geopend !

19 APRIL 2008 - PRIJSUITREIKING VAN HET SSP RUNNERS CRITERIUM
Zoals de afgelopen jaren organiseert de SSP dit seizoen ook weer een runners criterium. Dit criterium wordt afgesloten met een prijsuitreiking in het PV gebouw. Het SSP runners criterium gaat over 12 trimlopen. Deze trimlopen zijn gelijkmatig verdeelt over het seizoen en worden door verschillende verenigingen georganiseerd. Iedereen, jong en oud, kan deelnemen aan het runners criterium. Er worden steeds 3 verschillende afstanden met een lengte van ongeveer 4, 8 of 15 kilometer uitgezet. Van iedere afstand wordt een klassement opgemaakt. Om voor het eindklassement in aanmerking te kunnen komen moet men aan tenminste 9 wedstrijden van dezelfde afstand meedoen. De 9 beste resultaten tellen mee voor het eindklassement van het SSP runners criterium. Voor iedere loper die in het eindklassement is opgenomen is een prachtige prijs in natura beschikbaar. Lopers die alle 12 wedstrijden over dezelfde afstand uitlopen ontvangen een extra prijs.

1 MEI 2008 - EVERGEM EKIDEN
Ook dit jaar doen we weer hieraan mee! Een Ekiden is een marathon die in estafette vorm gelopen wordt. De eerste loper loopt 5 km, de tweede 10 km, de derde weer 5 km, de vierde 10 km, de vijfde 5 km en de zesde tenslotte 7,195 km. Iedere loper mag slechts n afstand lopen. Het geldt voor dames, heren zowel als voor gemende ploegen. Vorig jaar hadden we ook een team en de ervaring is dat dit een heel leuke loop is. De tijd die je er over doet is niet van belang, het gaat om het meedoen. Zijn er nog mensen die interesse hebben, laat maar weten aan mij of aan Jan Boonman.

3 MEI 2008 - 75 KM ESTAFETTELOOP
De 75 km van Hulst is een 75 kilometer lange estafetteloop. Er wordt gelopen volgens de ROPARUN manier en gedachte. Dat houdt in dat er een 75 kilometer lange route is uitgezet die door de mooiste stukjes van Zeeuws-Vlaanderen voert. Een estafette team bestaat uit maximaal 6 lopers. Verder mag ieder team begeleiders inzetten (twee fietsers en een auto/busje), en ze bepalen zelf de strategie en afstanden tussen de wissels. Het is een evenement waarbij plezier en sportiviteit voorop staat. We willen ook dit jaar weer een team formeren voor deze prachtige loop, heb je belangstelling om mee te lopen, of te fietsen/navigeren of als chauffeur/navigator op te treden, meld je dan aan bij ondergetekende.

SEPTEMBER 2008: VIERING VAN ONS 20-JARIG JUBILEUM
De Jogging club Dow is op 20 september 1988 opgericht, Dit jaar bestaan we dus 20 jaar en dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Voor eind september staan er een aantal aktiviteiten gepland, met op vrijdag 26 september een receptie in het PV gebouw. Hou je agenda alvast vrij, meer nieuws volgt de komende maanden!

Met sportieve groeten,
Stef Luijten secretaris,
Jogging club Dow